За нас

Хореограф и треньор гр. София

Телефон: +359 888 237 781

Email: roberta_ballet@abv.bg

Роберта Джурова – създател и хореограф на „Роберта балет“

Роберта Джурова е родена на 20.06.1965 в град Шумен. Завършила е спортно училище и строителен техникум в гр. Шумен. Майстор на спорта е по художествена гимнастика.
Завършила е Националната Спортна Академия, специалност треньор по художествена гимнастика, ДМА “Панчо Владигеров”, специалност балетна педагогика и е магистър по балетна режисура от същата академия.
6 години е била актриса в пантомимен театър „Движение“. Лично е носител на награда за цялостен принос към детското изкуство. Носител на „Приз“ за творческо присъствие на национални и международни сцени, притежава „Златен плакет“ за висок професионализъм и значимо присъствие в сценичното танцово изкуство в България и чужбина, както и е носител на призове за оригинални хореографии.Вера Цариградска – гр. Варна

Вера Цариградска e родена на 13.04.1975 година в град Варна. На 12 години се състезава за спортен клуб „Левски Спартак“ – София, с който печели купата на България и купата на София. След това е в ансамбъла на националния отбор на България под ръководството на Нешка Робева и Ефросина Ангелова.
Средното си образование завършва в София в първата за България театрална паралелка 4хС /четири сценични изкуства/. Магистър е по спортна педагогика от университет “Епископ Константин Преславски” – педагогически факултет, град Шумен. Участва в създаването на първия в България атрактивен модерен балет “Роберта балет”.
От 2010 година е мениджър и треньор по модерни танци и гимнастика за “Роберта балет“ град Варна.

Tреньор и ръководител гр. Варна

Телефон: +359 879 161 170

Email: verapavlova1304@gmail.com

„Роберта Балет“

Роберта балет” създаден през 1989 г. Първият самостоятелен спектакъл “Спасението” е представен на публиката през 1992 г. в НДК, София. Следват “Измамна нощ”, с участието
на Влади Въргала, “Да намериш пътя”, със Стефка Съботинова, музика на Мага и Люси Иларионов в главната роля.

През 1995 г. Роберта създава детските танцови формации и спортен клуб “Роберта”. До този момент Роберта балет има 51 самостоятелни спектакли и 13 световни титли.
Танцьорите участват в множество състезания, телевизионни програми, музикални клипове и танцови фестивали.Философия на „Роберта Балет“

Философията на „Роберта балет“ е, че за всяко едно дете и всеки един танцьор има роля на сцената.